Succesverhalen - Hooglands dorpsteam

Title
Ga naar de inhoud
Deze pagina is in ontwikkeling.
Mogelijk is de huidige inhoud nog niet actueel.

Toegankelijkheid

De Werkgroep Toegankelijkheid richt zich op het vergroten van de toegankelijkheid van de openbare ruimtes in Hoogland voor valide en minder valide personen, gebruikers van rolstoelen, scootmobielen en mensen met rollators en kinderwagens. De werkgroep signaleert ook of op- en inritten, oversteekplaatsen voor eerdergenoemden en visueel gehandicapten veilig en goed toegankelijk zijn. Daar waar die verbeteringen behoeven zal voor zover het Gemeentelijke voorzieningen betreffen contact worden opgenomen met de daarvoor verantwoordelijke instanties bij de gemeente. Ook kunt u zelf bellen met het telefoonnummer 14033 van de gemeente Amersfoort voor scheve tegels of andere obstakels.

Kid active 480


Kids Active 480 zet zich in om activiteiten te bieden aan kinderen in de basisschool leeftijd, waarbij samenspel centraal staat. Traditioneel worden ieder jaar twee feesten georganiseerd, te weten:


Paaseieren zoeken in speeltuin Ookee op de vrijdag of zaterdag voor Pasen, in samenwerking met enkele trouwe sponsoren. Het festijn met ruim 4.000 eieren, waar ieder jaar meer dan 300 kinderen aan meedoen en waarbij natuurlijk ook de Paashaas niet ontbreekt, is niet meer weg te denken uit ons dorp; het is gratis toegankelijk voor de leeftijd van 4-12 jaar en buiten is er gratis thee en koffie voor de ouders. Ook zijn er prijsjes te winnen, bij het vinden van de Gouden eieren in verschillende leeftijdscategorie├źn. De kinderen kunnen zich ook laten schminken.


Een Kerstfeest, waar niet alleen ongeveer 150 kinderen op af komen maar ook ouders en familieleden het moment aangrijpen om ander wijkbewoners te ontmoeten in een gezellige Kerstsfeer. Er is van alles te doen: workshops onder begeleiding (timmeren, kerststukjes maken en knutselen), sjoelen en er is een raadspel, ook met prijsjes.

Copyright  Hooglands Dorpsteam
Terug naar de inhoud