Gluren bij de buren 2022 - Hooglands dorpsteam

Title
Ga naar de inhoud

Gluren bij de buren 2022.
Zondag 3 juli was weer een editie van Gluren bij de Buren.

Door heel de hele gemeente verwelkomden enthousiaste Amersfoorters hun buren en ander publiek voor spetterende optredens van lokaal talent. In alle wijken, van De Berg tot Vathorst, waren honderden mensen op de been om lokaal talent een podium te geven.

In de meer dan 120 locaties, waar 120 acts optraden, hebben bijna negenduizend burenbezoekjes plaatsgevonden.
Bij deze editie stond ontmoeting echt centraal. Gluren bij de Buren is dé reden dat je eindelijk eens bij je buren over de vloer komt. Je kunt samen van cultuur genieten, en dat is wat er door heel Amersfoort gebeurde.
Organisator Dirkjan van Oord: “Ik kwam op een gegeven moment terecht bij een band waar iemand uit het publiek ineens mee begon te zingen. Hij kreeg een microfoon onder zijn neus en heeft het hele nummer foutloos meegezongen. Na afloop werden nummers uitgewisseld. Zo ontstaat wat! Dat vind ik zo onwijs gaaf.”
Dit jaar was de allereerste keer dat er zowel huiskamers als tuinen mee mochten doen. Op deze manier kon er nóg meer gegluurd worden. Ook dankzij het weer was die flexibiliteit fijn. Met de kleine buitjes die af en toe overkwamen zijn veel optredens die in tuinen zouden plaatsvinden, toch binnen gehouden.
Ook dankzij hoofdpartner Scholen in de Kunst was er veel jong talent te aanschouwen op gazons en vloerkleden door de hele stad. Dirkjan van Oord: “We hoeven ons geen zorgen te maken over de kwaliteit van cultuur van de toekomst. Wat heb ik een talent gezien! Zo zong een 15 jarig meisje de sterren van de hemel. Ik was werkelijk waar ‘Blown away’!”.

Gluren bij de Buren werd ondersteund door Buurtbudget Hoogland en mede dankzij haar bijdrage is het een fantastische dag geworden.

Copyright  Hooglands Dorpsteam
Terug naar de inhoud