Groen - Hooglands dorpsteam

Title
Ga naar de inhoud
Groen
Vlindertuintjes
Wie regelmatig door Hoogland wandelt of fietst, heeft ze vast wel eens gezien, vlindertuintjes. De mini-tuintjes zijn herkenbaar aan de genummerde palen en in het voorjaar en de zomer aan de vele bloeiende planten Deze tuintjes maken deel uit van een Vlinderroute en ze zijn aangelegd om er voor te zorgen dat er meer vlinders, bijen en andere insecten komen in onze woonplaats.
Leden van de Werkgroep Groen –onderdeel van het Dorpsteam- onderhouden deze kleurige plekken. De werkgroep zoekt mensen die ook wel een vlindertuintje willen bijhouden. Men mag een plek naar eigen idee inzaaien of inplanten. Daarvoor is een klein budget vanuit het Dorpsteam beschikbaar. Heel veel kennis en ervaring zijn niet noodzakelijk, wel bewondering voor alles wat groeit, bloeit en fladdert en zoemt.
De leden van de werkgroep zijn graag bereid nieuwe (vlinder) tuinmannen en- vrouwen op weg te helpen.

Zwerfafval
Naast het onderhoud van de vlindertuintjes wil de Werkgroep Groen het zwerfafval tegengaan. Enkele leden gaan met de leerlingen van de Hooglandse basisscholen op pad om in de buurt van de school een schoonmaakronde te houden. Aan de hand van actuele televisieprogramma’s hebben de kinderen samen met de leerkracht al in de klas gesproken over de nadelige invloed van zwerfafval op de natuurlijke omgeving.
Met groene hesjes aan en een afvalgrijper in de hand gaan de kinderen naar buiten om vol enthousiasme het afval op te ruimen.
Bovendien is de Werkgroep Groen betrokken bij de landelijke Opschoondag in maart en in september bij de jaarlijkse Worldcleanupday.

Lijkt het je ook wel wat om je op deze manier in te zetten voor alles wat groeit en bloeit in Hoogland, neem dan contact op met Ans Bruins via ansbruins54@gmail.com
of 033-4809049.
Copyright  Hooglands Dorpsteam
Terug naar de inhoud